Egiptul este o țară vastă cu o istorie incredibilă. Găzduiește piramide, ruine și civilizații antice care au lăsat în urmă unele dintre cele mai emblematice situri ale lumii. Indiferent dacă sunteți interesat să explorați mormintele antice din Giza sau să explorați străzile și piețele pline de viață din Cairo, există multe de făcut în Egipt. Iată câteva dintre activități:

Obiective turistice: situri antice și Cairo

Siturile antice Luxor și Karnak sunt la mică distanță de orașul Cairo și merită vizitate. Templele și mormintele acestor situri sunt spectaculos decorate cu hieroglife și sculpturi. Dacă sunteți interesat de istorie, merită cu siguranță să petreceți o zi sau două explorând aceste zone.

Cairo găzduiește și o arhitectură islamică medievală impresionantă. Moscheea Al-Azhar, care datează din secolul al X-lea, este o vizită obligatorie pentru oricine este interesat de cultura islamică. Moscheea este încă în uz astăzi, iar vizitatorii pot face un tur ghidat pentru a afla mai multe despre istoria și arhitectura sa.

În cele din urmă, nicio excursie în Egipt nu ar fi completă fără o vizită la piramidele din Giza. Aceste structuri antice sunt una dintre cele șapte minuni ale lumii și nu trebuie ratate. Există numeroase oferte de vacanțe în Egipt din care puteți alege în orice anotimp al anului. Fie că doriți o escapadă iarna, fie doriți să mergeți în sezonul de vară, cu siguranță veți găsi oferte de vacanțe Egipt la prețuri avantajoase.

Cumpărături: piețe locale și bazaruri celebre

Explorarea piețelor locale este o necesitate când vă aflați în Egipt. Există mai multe bazaruri celebre în toată țara, fiecare cu caracterul său unic și cu bunuri oferite. Deși unele dintre articole pot fi turistice, este totuși o experiență distractivă să explorezi diferitele tarabe și să vezi ce cumpără localnicii.

Puteți găsi de toate, de la suveniruri până la produse proaspete, în piețe, așa că este un loc grozav pentru a vă aproviziona sau pentru a găsi câteva cadouri unice. Fiți pregătiți să negociați din greu, deoarece prețurile pot fi reduse destul de mult. Doar asigurați-vă că știți cât valorează articolul înainte de a începe să negociați.

Mâncare: bucătăria egipteană și preparate internaționale preferate

A lua masa în Egipt este o experiență fantastică, cu o mare varietate de preparate din bucătăria egipteană și internațională. Există restaurante care se potrivesc tuturor buzunarelor și gusturilor, de la tarabe umile stradale până la unități luxoase de cinci stele.

Unele dintre cele mai populare mâncăruri egiptene includ fuul (un fel de mâncare făcut din fasole gătită), ta’amiyya (un tip de falafel), kofta (chiftele) și kebab-uri. Acestea pot fi găsite în toată țara, dar dacă doriți cu adevărat să gustați bucătăria egipteană autentică, mergeți la un restaurant local sau o cafenea într-un cartier vechi precum Khan el-Khalili din Cairo.

În categoria mâncare internațională, există și aici o mulțime de opțiuni. Mâncarea italiană este deosebit de populară în Egipt, cu pizzerii și restaurante cu paste răspândite în marile orașe. Alte opțiuni includ bucătăria chineză, japoneză și indiană.

Relaxare, plajă și tratamente

Egiptul este un loc minunat pentru relaxare. Există plaje frumoase, râul Nil și spa-uri unde puteți obține masaje, tratamente faciale și alte tratamente. Cu kilometri de coastă, există o mulțime de plaje din care să alegeți. Coasta egipteană găzduiește unele dintre cele mai bune locuri pentru scufundări și snorkeling din lume. Există o mulțime de stațiuni și hoteluri care oferă acces la malul mării, astfel încât să vă puteți bucura de soare și nisip chiar în fața ușii voastre.