Europa este cunoscută pentru diversitatea peisajelor și istoria sa culturală, dar găzduiește și unele dintre cele mai frumoase orașe din lume. Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe care să vă ofere o mulțime de oportunități de a explora împrejurimile și de a învăța despre noi culturi, nu căutați mai departe de Europa.

Continentul are peste 50 de țări, fiecare cu propria istorie și cultură distinctă. Există multe tipuri diferite de locuri de vizitat, de la ruine antice la orașe moderne pline de viață de noapte și centre comerciale. Fie că ești pasionat de istorie sau dorești să vezi locuri noi, există ceva pentru toată lumea în Europa.

Câteva lucruri pe care ar trebui să le vedeți

1) Turnul Eiffel: Acesta este cel mai faimos punct de reper din Franța. A fost construit pentru Expoziția Universală din 1889 și este în picioare și astăzi!

2) Colosseum: Acesta este un amfiteatru roman antic care are o capacitate de aproximativ 50.000 de persoane. A fost construit în jurul anului 70 d.Hr., deci există de peste 2.000 de ani!

3) Palatul Buckingham: Acest castel a fost folosit de monarhii britanici din 1705, ceea ce înseamnă că are mai bine de 300 de ani!

4) Big Ben: Acest turn cu ceas se găsește în Londra și a devenit un simbol atât al Angliei, cât și al capitalei sale (despre care se poate spune că este și cel mai populat oraș din lume).

5) Turnul înclinat din Pisa: Dacă veți vizita vreodată Italia, atunci aceasta va fi una dintre primele opriri din turul dumneavoastră. Acest faimos reper se înclină la 15 grade față de verticală – și nimeni nu știe prea bine de ce!

Viena este un loc în care istoria antică întâlnește cultura modernă, unde palatele și catedralele stau alături de zgârie-nori. Este un loc în care mâncarea este delicioasă și oamenii sunt prietenoși, unde există întotdeauna ceva de făcut și un loc nou de descoperit.

Acropola din Atena – Acest sit antic a găzduit de-a lungul anilor multe civilizații și este considerat unul dintre cele mai importante situri istorice din Europa. A fost construită de grecii în urmă cu 2500 de ani ca un templu dedicat Atenei, zeița înțelepciunii și a curajului, dar astăzi este folosită și ca muzeu arheologic care găzduiește artefacte din epoca bronzului, perioada arhaică și perioada clasică a Greciei (750 î.Hr. – 1 d.Hr.).

Colosseumul din Roma – Imperiul Roman a fost unul dintre cele mai mari imperii cunoscute vreodată, acoperind o mare parte din Europa de Vest în perioada sa de apogeu, din 27 î.Hr. până în 476 d.Hr. Una dintre cele mai faimoase structuri ale sale este Colosseumul.

Există o mulțime de moduri de a călători în Europa

Dacă vă plac trenurile, puteți profita de una dintre cele mai extinse rețele feroviare din Europa. Dacă avioanele sunt mai degrabă stilul tău, există o mulțime de opțiuni pentru a călători cu avionul pe tot continentul. Iar dacă preferați să călătoriți cu autocarul, merge și asta!

Atunci când planificați o vizită în Europa, trebuie să luați în considerare multe lucruri diferite. Ar trebui să faceți circuite turistice? Să stați la un hotel sau într-un apartament? Și după ce ați decis toate acestea, unde veți merge?

Adevărul este că există atât de multe locuri uimitoare de vizitat în Europa încât poate fi copleșitor să încerci să alegi. Poate că Europa este cunoscută pentru istoria sa, dar este renumită și pentru cultura, mâncarea și arta sa. Cei care vizitează Europa pot găsi ceva nou în fiecare zi.

Așadar, ce mai aștepți? Alege un circuit turistic și vizitează Europa!