Orașul Sinaia oferă turiștilor o mare varietate de oportunități de a descoperi natura frumoasă care îl înconjoară. Un număr mare de trasee vă conduc prin cele mai pitorești locuri. Toate potecile pornesc din oraș către poalele împădurite ale munților Furnica, Zgârbura, Colții lui Barbes și Culmea Izvorului care încadrează stațiunea într-o frumoasă scenă verde. Peisajul montan este impresionant nu numai prin diversitatea sa, ci și prin priveliștea panoramică unică. Atunci când porniți în călătorie, nu uitați să vă pregătiți cu apă și mâncare, ochelari de soare, cremă de protecție solară și o îmbrăcăminte suficient de groasă, în funcție de perioada anului în care plecați în drumeție montană.

Rețineți că, dacă vă decideți să mergeți în timpul iernii, în ciuda faptului că munți se acoperă de zăpadă, nu trebuie să părăsiți niciodată traseele de drumeție marcate pentru a nu vă pierde în acest mediu.

Drumeții pentru toate gusturile

Cele două trasee principale de drumeție care pleacă din Sinaia (peste 100 km în total) vă duc în Munții Piatra Arsă și Piatra Craiului. Cei cărora le plac traseele montane mai abrupte și mai dificile vor îndrăgi traseele din Valea Cerbului, printre cele mai frumoase trasee montane din jurul orașului Sinaia.

Zona împădurită este perfectă pentru plimbări lungi, pe drum puteți admira numeroase varietăți de arbori și flori, iar izvoarele naturale sunt puncte de împrospătare în timpul excursiei

Dintre numeroasele vârfuri ce domină peisajul, remarcăm: Varfu cu Dor (2030 m.), Furnica (2103 m.), Piatra Arsă (2044 m.), Jepii Mari (2071 m.) și Jepii Mici (2173 m.) iar apropierea de București fac din acest loc o alegere ideală pentru o excursie în Carpați. Sinaia este deosebit de apreciată de excursioniști, deoarece are o serie de trasee montane care oferă diferite grade de provocare.

Traseul oferă o drumeție foarte spectaculoasă în Sinaia, lăsând în urmă orașul agitat pentru a explora elementele naturale care îți taie respirația. Treceți printre copaci, dealuri și peșteri în timp ce mergeți pe un traseu vechi din 1795.

Mânăstirea Sinaia și Castelul Peleș

Mănăstirea Sinaia, situată la mică distanță de gara care leagă Sinaia de București, este înconjurată de clădiri care adăpostesc un muzeu, un colegiu ortodox și multe alte obiective turistice. Oferă posibilități mari de drumeții scurte și medii, unele destinate unor plimbări ușoare (cum ar fi cele de-a lungul zidurilor mănăstirii), în timp ce altele sunt ceva mai dificile. De asemenea o vizită la celebrul Castel Peleș poate fi programată dacă vremea nu permite drumetii pe munte. Posibilitățile de cazare în Sinaia sunt multiple și variate, de la cabane până la hoteluri, Marea Neagră Sinaia fiind unul dintre ele.

În apropiere este Rezervația Babele care include atat forme de relief interesante cum ar fi Babele și Sfinxul cât și plante alpine cum ar fi : arginţica, iarba roșie, micsunea de munte.

Pe cel mai înalt vârf din Bucegi, Omul, la peste 2500 m altitudine, sunt ocrotite asociații de tundră alpină, cu o specie endemică pentru Carpații Meridionali.

În masivului Bucegi, în special, sunt ocrotite animale cum ar fi: capra neagră, râsul, vulturul pleşuv sur, cocoşul de munte.

Există trasee marcate care oferă o drumeție provocatoare pentru oricine în zilele senine.