Părul fiecăruia este diferit. Unii bărbați au părul gros și creț, iar alții au părul subțire și drept. Unii bărbați se rad complet în cap, în timp ce alții și-l păstrează un aranjat în fiecare zi. Indiferent de tipul de păr pe care îl aveți, există modalități simple de a-l menține sănătos și puternic.

Probabil că aveți o rutină care arată cam așa: când vă treziți, faceți un duș, ieșiți și vă ștergeți părul cu un prosop. Apoi, probabil că vei folosi un fel de produs de păr, poate chiar și un uscător de păr. În restul zilei, părul tău va fi mai mult sau mai puțin bine până la ora cinei și vei intra din nou la duș.

Dar dacă ar exista o modalitate de a optimiza această rutină? Dacă ar exista lucruri pe care le-ai putea face pe tot parcursul zilei pentru a te asigura că părul tău arată la fel de bine la ora 17:00 ca atunci când ai ieșit prima dată din duș?

Dacă ești bărbat, știi că îngrijirea părului tău – indiferent dacă îl ai sau nu – este o parte importantă pentru a te simți încrezător și a arăta cât mai bine.

Avem câteva sfaturi care te vor ajuta.

Dacă ai părul scurt, trebuie să îl speli tot timpul.

Dacă ai părul lung sau creț, nu-l spăla pentru că îți va usca părul.

Dacă ai părul drept, folosește mult balsam.

Dacă ai părul gros, nu folosi balsam pentru că îți va îngreuna părul și îl va face să pară gras.

Dacă ai părul subțire, folosește șampon antimătreață.

Nu se poate nega: trăim de prea mult timp într-o lume a femeilor. Acest lucru este valabil pentru multe lucruri, dar mai ales pentru îngrijirea părului. Dar în cazul bărbaților? Și ei merită să arate și să se simtă bine!

1. Curățarea

  1. Șamponul este pentru scalp, nu pentru păr: dacă folosești șamponul pentru a-ți spăla tot capul, inclusiv părul, nu trebuie să folosești atât de mult șampon. Un pic de șampon își va face treaba la curățarea a ceea ce trebuie curățat (adică scalpul). Iar dacă vă spălați de la rădăcini până la vârfuri, veți ști de cât șampon aveți nevoie după cantitatea de spumă care se formează la capetele firelor.

2. Folosește balsamul de fiecare dată când te speli

Există o concepție greșită comună conform căreia balsamul trebuie folosit doar atunci când părul tău este deosebit de uscat sau deteriorat. Adevărul este că de fiecare dată când vă spălați cu șampon,

Secretul pentru a avea un păr fantastic este simplu: investește în produse de calitate și învață când să le folosești, spun specialiștii Antica Salon.

În primul rând: investește într-un șampon și un balsam de înaltă calitate. Acest lucru va face toată diferența în modul în care se comportă și arată părul tău. De asemenea, va face ca părul tău să miroasă grozav – un stimulent major de încredere, deoarece oamenii vor dori să se apropie de tine.

Următorul pas: folosiți ceară cu moderație. Nu ai nevoie de o cantitate mare pentru a o face să funcționeze! După ce ți-ai aplicat șamponul și balsamul, treci ușor o cantitate mică de ceară prin păr, începând de la rădăcini și mergând spre vârfuri. Apoi, piepteneți-vă cu un pieptene cu dinți rari pentru o distribuție uniformă.

Poți folosi gel de coafat dacă vrei o fixare suplimentară (nu în fiecare zi, totuși – îți va usca părul) sau poți pune puțină spumă (de asemenea, nu în fiecare zi) dacă vrei un plus de volum sau textură.