Prizele de baie sunt o sursă comună de confuzie pentru mulți proprietari. Unde ar trebui plasate? De cat ai nevoie? Acest articol va oferi o scurtă privire de ansamblu asupra celor mai importante considerente atunci când plasați prizele de baie.

Primul lucru de luat în considerare este locația chiuvetei din baie. Dacă aceasta este pe un perete, probabil că veți dori să vă plasați priza (prizele) pe peretele din spatele acesteia. Dacă lavoarul dvs. este de sine stătător, va trebui să vă plasați prizele pe partea laterală sau în spatele lui.

Un alt aspect important este de câte prize veți avea nevoie. Pentru o baie mică, o priză poate fi suficientă. Pentru băile mai mari, este posibil să aveți nevoie de două sau mai multe prize pentru a satisface toate nevoile dumneavoastră electrice.

Prize în baie

Când vine vorba de prize si intrerupatoare în baie, există câteva lucruri de luat în considerare. În primul rând, unde vor fi montate? În al doilea rând, de câte aveți nevoie? Și în al treilea rând, ce tip de priză aveți nevoie?

Când vine vorba de montarea prizelor, există câteva opțiuni. Le puteți monta fie pe perete, fie pe podea. Dacă le montați pe perete, asigurați-vă că alegeți un loc care nu este la îndemâna oricăror surse de apă. Dacă le montați pe podea, asigurați-vă că sunt într-un loc în care să nu fie călcate.

Cât despre câte prize veți avea nevoie, depinde de modul în care intenționați să vă folosiți baia. Dacă aveți nevoie doar de unul pentru aparat de ras sau uscător de păr, atunci una va fi suficient.

Avantajele de a avea prize în baie

Prizele de baie sunt un plus excelent pentru orice baie. Acestea oferă un loc pentru conectarea aparatelor de ras electric, uscătoarelor de păr și a altor electrocasnice mici. De asemenea, pot fi folosite pentru a încărca telefoane și alte dispozitive.

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când instalați prize în baie. În primul rând, asigurați-vă că prizele sunt instalate într-o locație care nu se va uda. În al doilea rând, utilizați prize speciale pentru a vă proteja împotriva șocurilor electrice. În cele din urmă, asigurați-vă că prizele sunt ușor accesibile, astfel încât să puteți ajunge la ele fără a fi nevoie să vă deplasați prea mult.

Prizele de baie sunt o modalitate excelentă de a vă face baia mai funcțională și mai convenabilă. Cu câteva sfaturi simple, vă puteți asigura că prizele de baie sunt sigure și ușor de utilizat.

Dezavantaje de a avea prize în baie

Prizele de baie pot fi o modalitate excelentă de a vă menține dispozitivele încărcate în timp ce sunteți la duș, dar au și unele dezavantaje. Iată câteva lucruri de luat în considerare înainte de a instala prize în baie:

  1. Siguranța este o preocupare majoră când vine vorba de prizele de baie. Dacă nu sunt instalate corect, ar putea prezenta un risc serios de electrocutare.
  2. Un alt dezavantaj al prizelor de baie este că pot stica designul general. Dacă vrei un aspect elegant și minimalist în baia ta, a avea prize vizibile pe pereți poate fi contraproductiv.
  3. Încă un lucru la care să te gândești este costul instalării. Angajarea unui electrician pentru a instala noi prize poate fi costisitoare, așa că asigurați-vă că luați în considerare acest lucru în buget înainte de a lua decizia de a le adăuga în baia dvs.

După o analiză atentă, se pare că cel mai bun loc pentru a pune o priză de baie este pe peretele de lângă ușă. În acest fel, este la îndemână dacă trebuie să conectați un uscător de păr sau un alt aparat mic, dar nu este atât de aproape de chiuvetă încât ar fi în pericol de a se uda. Dacă este posibil, puneți priza pe un perete exterior, astfel încât să puteți ajunge cu ușurință la el, fără a fi nevoie să vă deplasați prea mult în spațiul mic.