Toxina botulinică este o neurotoxină care vizează nervii și mușchii. Este utilizată pentru a trata multe afecțiuni diferite, inclusiv transpirația excesivă (hiperhidroza), spasticitatea musculară și migrenele. Una dintre cele mai populare utilizări ale toxinei botulinice este în scopuri cosmetice: Injecțiile cu botox sunt administrate în mod obișnuit pentru a netezi ridurile și pentru a vă face să arătați mai tânăr fără intervenții chirurgicale. Dacă luați în considerare injecțiile cu toxină botulinică, dar nu sunteți sigur ce pot face pentru dumneavoastră sau dacă aveți contraindicații, citiți mai departe!

Indicații pentru injectarea cu toxină botulinică

Injecțiile cu toxină botulinică sunt indicate pentru tratamentul cosmetic al ridurilor, ridurilor de încruntare, zona perioculară, ridicarea sprâncenelor și colțurile gurii. De asemenea, acestea pot fi utilizate pentru tratarea pliurilor buzei superioare (pliurile nasolabiale).

Toxina botulinică este, de asemenea, utilizată pentru tratarea hiperhidrozei (transpirație excesivă) la nivelul mâinilor și picioarelor.

Injecțiile cu toxină botulinică sunt indicate pentru următoarele afecțiuni:

Riduri și linii de expresie

Atunci când injecțiile cu toxină botulinică sunt injectate în mușchi, aceștia se relaxează. Acest lucru duce la reducerea ridurilor din jurul ochilor, gurii și frunții. Injectarea are ca rezultat un aspect neted al pielii, fără a-i schimba culoarea sau textura. Toxina botulinică este, de asemenea, utilizată împreună cu materiale de umplere pentru a îmbunătăți aspectul ridurilor mai profunde prin relaxarea activității musculare sub suprafața pielii, astfel încât materialele de umplere se pot depune mai uniform în aceste zone.

Linii de încruntare

Botox-ul cosmetic îmbunătățește temporar ridurile de încruntare atunci când acestea sunt cauzate de mișcări musculare repetate în timp (cunoscute și sub numele de riduri dinamice). Funcționează cel mai bine pe ridurile verticale dintre sprâncene care nu sunt cauzate de depozite de grăsime sau piele lăsată în acest stadiu; totuși, dacă nu doriți să vă injectați, atunci fillerul dermal poate fi o opțiune, deoarece durează mai mult decât botoxul

Contraindicații

  • Injecțiile nu trebuie utilizate la persoanele care au antecedente de hipersensibilitate la toxina botulinică sau la oricare dintre componentele sale.
  • Injecțiile nu trebuie utilizate la persoanele care au antecedente de neuropatie sau slăbiciune musculară,femeilor însărcinate, femeilor care alăptează, persoanelor care urmează un tratament cu antibiotice.

Deși efectele toxinei botulinice sunt temporare, acestea pot dura câteva luni sau mai mult. Durata efectului depinde de cantitatea de toxină folosită și de locul în care este injectată. Injectarea toxinei botulinice în țesutul muscular va duce la paralizie pentru mai mult timp decât o injecție în țesutul cutanat.

Ce trebuie făcut după injectarea cu toxină botulică la nivelul feței

Injecțiile cu toxină botulinică sunt o modalitate eficientă de a reduce ridurile și liniile de expresie ale feței fără a fi nevoie de intervenții chirurgicale sau de materiale de umplutură; cu toate acestea, este important ca pacienții să urmeze instrucțiunile medicului lor pentru îngrijirea ulterioară, astfel încât să poată obține rezultate optime în urma procedurii lor!

După injectarea de toxină botulinică în față, este posibil să simțiți un oarecare disconfort sau umflături în jurul locului de injectare. Vă puteți aștepta să simțiți aceste efecte timp de 1-2 zile.

Trebuie să evitați exercițiile fizice intense, băile de aburi, saunele, înotul și alte medii fierbinți care ar putea crește umflarea. Cu toate acestea, vă puteți relua activitățile normale, cum ar fi munca, școala și exercițiile fizice ușoare după 24 de ore.

Botoxul este un tratament excelent pentru toată lumea, deoarece poate fi folosit pentru a trata o gamă largă de afecțiuni. Botoxul poate ajuta la gestionarea durerii și a spasmelor musculare, reduce ridurile și liniile fine, îmbunătățește aspectul facial. Nu este doar pentru femei!

Botoxul este adesea asociat cu femeile, dar poate fi folosit și pentru a trata bărbații. Acesta este un tratament excelent pentru bărbații care doresc să reducă semnele de îmbătrânire, cum ar fi ridurile de pe frunte și ridurile de încruntare.