Succesul organizațional poate fi obținut doar în momentul în care procesul de recrutare și toate acțiunile din cadrul departamentului de resurse umane se realizează pe o fundație etică, concentrată pe viitor. Viața profesională a angajaților este importantă, iar departamentul de resurse umane se face responsabil de gravitatea acesteia într-o anumită măsură. Așadar, trebuie să reții că este important ca procesul de recrutare din cadrul unei companii să cunoască o abordare etică, să fie totul tratat cu atenție și dreptate, iar omul să fie pus mai presus de funcția pe care o ocupă. Iată ce se poate înțelege prin recrutarea lipsită de etică și cum poate o abordare etică a recrutării să ducă la obținerea succesului organizațional.

Ce implică abordarea etică a recrutării

O abordare etică a recrutării se referă în primul rând la înțelegerea de către specialiștii responsabili de managementul resursei umane a faptului că viața profesională este un aspect important pentru fiecare în parte. Nu numai pentru angajatori, ci mai ales pentru angajați aceasta poate avea un impact major asupra bunăstării și mijloacelor de trai. În calitatea pe care o au, recrutorii sunt cei responsabili de a transforma experiența de angajare, iar într-o măsură și experiența de lucru a angajaților într-o experiență pozitivă.

Dacă recrutarea etică este de dorit, atunci ce trebuie evitat? Recrutarea poate fi realizată și într-un mod nedorit. Aceasta poate fi rapidă, cu taxe reduse, cu recrutori care nu se gândesc la binele angajaților, ci doar la scopul pe care trebuie să îl atingă – acela de a angaja resurse umane pentru companie. Altfel spus, într-o situație de acest fel, recrutorii văd angajații drept simpli muncitori care pot ocupa o poziție și pot îndeplini un rol care nu le este potrivit sau pe care nu și-l doresc decât pentru că reprezintă o sursă de venit. În acest fel, nu numai viața profesională și cariera angajaților sunt amenințate, ci și afacerea în sine și succesul companiei, deoarece nu se poate construi o strategie eficientă de dezvoltare, iar compania va avea de suferit.

Cum poate fi abordară recrutarea etică?

Pentru a promova recrutarea etică, specialiștii Fox Expert – agentie recrutare, aleg cele mai bune rezultate nu numai pentru client, ci și pentru candidat. În acest sens, este important să lucrezi cu clienții care au o etică suficient de puternică, să protejezi candidații de clienții care nu vor fi angajatori buni, să fii întotdeauna direct și să spui întotdeauna adevărul.

Un specialist în recrutare care ține nu numai la prestigiul companiei, ci și la angajați, va recruta întotdeauna cu discreție și își va trata clienții și candidații cu respect egal. Este bine să oferi întotdeauna feedback, dar și o soluție eficientă pentru fiecare caz în parte. De exemplu, dacă un candidat nu este pregătit, îi poți oferi coaching în carieră, formare și dezvoltare, astfel încât să îi oferi șanse mai bune pentru oportunități viitoare, nu să îi refuzi șansa de a avea o carieră profesională care se poate transforma într-un succes.