Tehnicile de masaj au fost transmise însă din cele mai îndepărate vremuri, trecerea timpului contribuind la îmbunătăţirea şi dezvoltarea acestora, în scopul aplicării celor mai bune variante de masaj, în funcţie de scopul propus, dar şi  de afecţiunile sau  contextele  pe care ar trebui să le vindece sau amelioreze.

Tipuri de masaj

Scopul aplicării tehnicilor de masaj  este acela de a obţine efecte de relaxare sau terapeutice, pe termen lung sau scurt. În funcţie de scopul în care este aplicat,  poate fi departajat  în masaj cosmetic şi  masaj  medical. În prima categorie se încadrează  tehnicile de masaj estetic, de întreţinere, de relaxare, capilar  sau  facial, igienic şi  aromatic, iar în a doua categoriie, cea a masajului medical, se încadrează  masajul profilactic, recuperator şi terapeutic. Tehnicile  masajului  medical se aplică la indicaţiile specialiştilor, după o diagnosticare corectă. Acest tip de masaj  se poate  aplica în cazul multor afecţiuni, dintre care pot fi amintite afecţiunile sistemului circulator,  leziunile muşchilor şi tendoanelor,  afecţiunile  neurologice centrale sau  ale aparatului locomotor. Din această categorie fac parte masajul sportiv,  masajul limfatic şi anticelulitic, presopunctura şi reflexoterapia. Masajului medical vizează o serie de aspecte, precum  creşterea metabolismului bazal, stimularea sistemului respirator, nervos şi sangvin, dar şi îmbunătăţirea  procesului de oxigenare a sistemului nervos central şi stimularea funcţiilor organice. În oricare dintre aceste contexte poţi alege un masaj medical aplicat la cele mai înalte standarde de siguranţă, apelând la fotoliile de masaj prevăzute cu funcţia de scanare morfologică.

Scanarea morfologică

Un maseour  aplică tehnicile de masaj în funcţie de pacient,  de istoricul medical şi de anatomia acestuia. Un fotoliu  pentru masaj medical deţine funcţia prin care şedinţa de masaj va începe cu o scanare morfologică  a corpului, astfel încât mecanismele de masaj să acţioneze conform tipologiei şi morfologiei pacientului. În funcţie de datele furnizate în urma scanării morfologice, se va regla autonat intensitatea masajului. Astfel, atunci când te afli în situaţia  de a avea nevoie de masaj medical aplicat la cele mai înalte nivele de calitate şi siguranţă, potrivit nevoilor organismului tău, varianta robotizată va reprezenta cea mai bună alegere. Vei avea astfel posibilitatea de a ţi se aplica tehncile de masaj necesare contextului pe care îl parcurgi, fie că doreşti doar o sesiune de relaxare, fie că te confrunţi cu afecţiuni severe, precum  durerile cauzate de contracţiile musculare, efectele unei circulaţii periferice deficitare, sau ai nevoie de recuperare în urma unui accident sau a unei boli.

Masajul aplicat în urma scanării morfologice poate fi aplicat asupra oricărei zone şi poate acţiona în cazul oricărui context medical. Astfel, fie că eşti sportiv de performanţă sau practici sport pe cont propriu, fie că vrei să îţi îmbunătăţeşti circulaţia sanguină şi să îţi stimulezi sistemul respirator, fie că doreşti să te recuperezi după o perioadă dificilă sau vrei să îţi diminuezi oboseala şi durerile de cap, acest tip de masaj medical va veni în întâmpinarea nevoilor tale, asigurându-ţi ameliorarea durerilor, recuperarea şi relaxarea.