Atunci când vine vorba de a proteja ecranului telefonului dvs., există câteva opțiuni diferite. Puteți alege dintr-o varietate de huse pentru telefoane mobile, cum ar fi o carcasă rezistentă la șocuri sau un protector de ecran.

Carcasele rezistente la șocuri sunt fabricate din plastic dur și ajută la protejarea telefonului împotriva căderilor și a loviturilor. Acestea vin în multe culori și stiluri diferite, astfel încât să puteți găsi una care să se potrivească personalității dvs. Cu toate acestea, ele nu vă protejează ecranul de zgârieturi sau crăpături.

Protectoarele de ecran care se lipesc direct pe ecranul telefonului dvs. Cele mai multe folii de protecţie din plastic sunt uşoare, subţiri şi foarte puţin vizibile odată aplicate pe telefon. O folie protecție oferă o senzaţie foarte plăcută la atingere, nu afectează cu nimic sensibilitatea tactilă a ecranului şi se aplică cu uşurinţă.

Materiale comune de protecție a ecranului

Există multe tipuri diferite de materiale de protecție a ecranului disponibile pentru dispozitivul dvs. mobil. Cele mai comune sunt:

-Folii de protecție ecran din plastic

– Protectoare de ecran din sticlă flexibilă

-Protectoare de ecran din sticlă întărită

-Huse și carcase de protecție pentru telefoane mobile

Protectori de ecran din plastic

Acestea sunt cea mai ieftină opțiune, dar și cea mai puțin durabilă. Sunt realizate dintr-o peliculă subțire de poliuretan care se lipește de ecranul telefonului dvs. și îl protejează de zgârieturi, dar nu oferă nicio protecție împotriva deteriorării prin impact dacă scăpați telefonul sau dacă acesta cade pe scări. În plus, deseori provoacă strălucire pe ecran și fac dificilă citirea în condiții de iluminare puternică.

Protectoarele de ecran din sticlă flexibilă

Acestea sunt realizate dintr-o bucată subțire de plastic care se poate îndoi pe la colțuri. Acest lucru înseamnă că se pot potrivi în majoritatea carcaselor fără a fi nevoie să le îndepărtați mai întâi! Aceste dispozitive de protecție a ecranului sunt mai durabile decât cele din plastic, deoarece pot absorbi mai bine decât plasticul impactul produs de căzături – este mai puțin probabil să se spargă atunci când cad pe suprafețe dure decât ar fi cazul celor din plastic. Cu toate acestea, sunt, de asemenea, mai puțin rezistente la zgârieturi decât cele din sticlă securizată, deoarece sticla flexibilă este mult mai moale decât cea securizată (ceea ce le face mai ușor pentru utilizatorii care au nevoie de acces ușor la butoanele telefoanelor lor).

Protectoarele de ecran din sticlă securizată

Protectoarele realizate din sticlă securizată sunt de obicei mai durabile decât omologii lor flexibili și oferă o protecție mai bună împotriva zgârieturilor și fisurilor. Dezavantajul este că pot fi mai dificil de aplicat corect – ceea ce poate însemna mai mult timp petrecut încercând diferite tipuri până când găsiți unul care se potrivește perfect – și tind să fie și mai scumpe (deși nu întotdeauna).

Husele și carcasele de protecție sunt o parte esențială a setului de instrumente al utilizatorului de telefon mobil. Acestea ne ajută să ne păstrăm telefoanele în siguranță într-o varietate de moduri, inclusiv să protejăm ecranul de zgârieturi și crăpături.