Cei care inca ezita sa adopte noile profile led si sa renunte la iluminatul conventional nu au niciun motiv sa o mai faca. Cu ajutorul noilor solutii de iluminat cheltuielel de intretinere scad, lumina este mai puternica sau poate fi controlata cu ajutorul unei telecomenzi, iar locuinta arata mai modern si mai noua!

Profilele led au rolul de a acoperi banda led si de a schimba astfel aspectul sursei de iluminare. In incaperile in care se doreste crearea unui decor mai original, cu detalii rafinate si fara elemente comune, profilele led pot ascunde ceea ce in alte spatii ar fi fost un bec simplu sau o lampa.

Profilele led pot fi montate in diverse modalitati, in functie de spatiul avut la dispozitie. Astfel, acestea pot fi suspendate de tavan, montate pe marginea mobilierului sau incastrate. Dimensiunea spatiului joaca un rol esential in alegerea celei mai bune variante de amplasare a profilelor led.

In incaperile inalte, cu tavan inalt, se poate opta pentru profile led atarnate. Acestea schimba forma clasica a benzii led si se pot adapta in functie de mobilierul din incapere si de spatiul avut la dispozitie.

Marile corporatii au adoptat acest nou sistem de iluminare de foarte mult timp si au reusit sa ofere astfel angajatilor conditii mai bune de lucru, cu lumina clara si intensa, precum si un mediu de lucru mai modern si nou. Pe de alta parte, interesul catre sustenabilitate motiveaza foarte multe companii sa adopte aceste tehnologii pe baza de led, deoarece favorizeaza mediul inconjurator si transmit un mesaj de responsabilitate sociala catre clienti si partenerii de afaceri.

Prin comparatie cu becurile conventionale, s-a demonstrat ca profilele led sunt mult mai rezistente, implica costuri reduse de mentenanta si pot lumina neintrerupt, fara a produce daune. Materialul din care acestea sunt confectionate nu dauneaza mediului, lumina difuzata este clara si modelele din care clientii pota lege sunt variante si infinite. Astfel, aproape pentru orice proiect arhitectural se pot realiza profile led la comanda, care sa se potriveasca dimensiunilor spatiului si cerintelor specifice legate de buget si materialele dorite.

Profilele led difera prin gradul de transparenta si acest lucru influenteaza cantitatea de lumina pierduta datorita acestora. In timp ce profilele cu dispensor clar pierd pana la 7% din lumina, cele cu dispensor semitransparent pierd 10%, iar unul mat chiar si de 3 ori mai mult. Diferenta consta in senzatia pe care profilele o pot crea, in functie de gradul de transparenta al dispensorului.

Profilele led incastrate in tavan din rigips sunt un exeplu excelent de iluminare perfecta, fara a adopta un design iesit din comun. Acestea se potrivesc in spatii foarte mari, unde se urmareste asigurarea unei iluminari complete si clare, fara a apela la un montaj suspendat. In bucatarii, profilele led incastrate cu sau fara rama exterioara permit persoanelor prezente sa se bucure de o iluminare de calitate. In acest sens, este recomandata alegerea unei benzi led de calitate, de cel putin 24V si cu cel putin 120 de leduri pe metru de banda. In mod contrar, iluminarea va avea o calitate inferioara.

Nu trebuie ignorat faptul ca prin intermediul profilelor led clientii se pot bucura de efecte si jocuri de lumina speciale indiferent de dimensiunea spatiului care trebuie iluminat.

Pentru a afla mai multe despre ultimele tehnologi led si a alege un raport calitate-pret convenabil, puteti apela cu incredere la compania ProfilistLED. Infiintata in 2016, firma pune la dispozitia clientilor solutii de iluminat eficiente. Aceasta lucreaza cu cele mai noi tehnologii centrate pe sustenabilitate si se numara la ora actuala printre cei mai respectati furnizori in domeniul iluminatului sustenabil.