Când vine vorba de trandafirii de grădină, hrănirea este o parte importantă pentru a-i menține sănătoși și puternici. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți înainte de a începe să vă hrăniți trandafirii.

În primul rând, asigurați-vă că aveți îngrășământul potrivit pentru trandafirii dumneavoastră. Ar trebui să folosiți îngrășăminte organice, cum ar fi compostul sau gunoiul de grajd, dacă este posibil; acestea sunt mai sigure pentru mediu decât îngrășămintele sintetice. Dacă nu aveți acces la îngrășăminte organice, atunci căutați îngrășăminte cu eliberare lentă. Cel mai bun mod de a asigura hrănirea corectă a trandafirilor de grădină este de a folosi un îngrășământ care conține o combinație de nutrienți, inclusiv azot, fosfor și potasiu.

În al doilea rând, asigurați-vă că solul dvs. este suficient de fertil pentru trandafirii dvs. prin testarea acestuia. Puteți cumpăra o trusă de testare de la orice magazin de articole de grădinărit sau de la un comerciant online; trebuie doar să urmați instrucțiunile de utilizare corectă a acesteia, astfel încât să obțineți rezultate precise de fiecare dată!

În al treilea rând (și în cele din urmă!), hrăniți trandafirul, asigurându-vă că rădăcinile sale sunt bine înfipte, adăugând mai mult compost în solul din jurul lor. Acest lucru va ajuta la furnizarea de nutrienți direct în rădăcinile lor, în loc ca aceștia să se scurgă prin evaporare în timp.

Trebuie să vă asigurați că folosiți cantitatea de îngrășământ adecvată pentru tipul de sol în care sunt plantați trandafirii de grădină.

Puteți achiziționa aceste îngrășăminte de la orice magazin pentru casă sau pepinieră dar ideal ar fi să le achiziționați de la cei care comercializează butași de trandafiri.

Hrănirea corectă a trandafirilor îi ajută să crească puternici, sănătoși și să producă flori mari

Există multe tipuri diferite de îngrășăminte pe care le puteți folosi pentru a hrăni trandafirii de grădină. Este posibil să doriți să folosiți îngrășământ organic sau îngrășământ pe bază de substanțe chimice. De asemenea, ar trebui să luați în considerare tipul de sol în care crește trandafirul înainte de a decide ce tip de îngrășământ este cel mai bun pentru nevoile dumneavoastră. Dacă solul dvs. este nisipos, atunci cel mai bine este să nu folosiți îngrășăminte pe bază de substanțe chimice, deoarece acestea vor cauza probabil mai mult rău decât bine pentru trandafirii dvs. Important: după mijlocul lui septembrie nu se mai aplică îngrășăminte !

Trandafirii sunt una dintre cele mai frumoase flori din lume, dar necesită și multă îngrijire. Dacă vreți ca tufa de trandafiri să crească puternică și sănătoasă, trebuie să știți cum să îi oferiți nutrienții potriviți.

În primul rând, trebuie să alegeți un ghiveci care să aibă o adâncime destul de mare și care să aibă găuri de drenaj în partea de jos. Umpleți ghiveciul cu pământ de ghiveci care conține mușchi de turbă și vermiculită. Apoi, puneți tufa de trandafir în centrul amestecului de ghiveci și udați-o până când este complet saturată cu apă. A doua zi, scurgeți excesul de apă de pe fundul ghiveciului înainte de a adăuga un nou strat de amestec pentru ghiveci în jurul plantei.

Primul lucru pe care veți dori să îl faceți este să selectați tipul de trandafir potrivit pentru zona dumneavoastră. Există multe tipuri diferite de trandafiri, iar fiecare dintre ele are propriul set de cerințe. Dacă locuiești într-o zonă în care vara este foarte cald, probabil că vei dori să eviți soiurile mai tropicale, cum ar fi trandafirii hibrizi de ceai sau grandiflora. Aceste tipuri de trandafiri au tendința de a necesita mai multă apă decât alte tipuri și nu pot face față temperaturilor ridicate la fel de bine ca alte soiuri.

Dacă este posibil, ar trebui, de asemenea, să încerci să găsești un soi care a fost creat pentru condițiile climatice specifice din țara ta (noroc!). În caz contrar, asigurați-vă că orice tip de trandafir pe care îl alegeți este potrivit pentru zona climatică sau microclimatul dumneavoastră.

Odată ce ați decis ce tip de trandafir va funcționa cel mai bine pentru locul în care locuiți, este timpul să aflați de cât de mult soare are nevoie fiecare tip. Unele soiuri au nevoie de expunere totală la soare, în timp ce altele se mulțumesc cu mai puțin.