Bujorii sunt una dintre cele mai frumoase flori, cunoscute pentru petalele lor moi, ciufulite, care luminează mereu ocaziile speciale. Când bujorii sunt complet deschiși, fac o declarație magnifică, plină de culoare și textură, care depășește cu mult majoritatea celorlalte flori. Dar pentru ca bujorii să fie complet deschisi la momentul potrivit pentru nunta sau evenimentul dvs., aceștia necesită îngrijire individualizată.

Boboci sau floare?

Mugurii în formă de minge de golf pot dura până la 3 zile de hidratare înainte de a începe să înflorească, în timp ce mugurii care încep să crape vor înflori mai devreme. Dacă evenimentul tău are mai mult de 3-5 zile, poate doriți să mențineți mugurii într-o stare de inactivitate, astfel încât să nu înceapă să înflorească. Secretul pentru a menține bujorii astfel este să NU desfaceți tulpinile; păstrați-le strâns ambalate și puneți-le într-o cameră rece și întunecată. Porniți aerul condiționat, țineți-le departe de soare direct și vor dormi. Odată ce ești gata să inviti florile să se deschidă, vei urma pașii de pregătire și hidratare.

Pregătire și hidratare

Amintiți-vă că atunci când tundeți tulpinile și le puneți în apă, bujorii primesc un semnal și încep să înflorească. Cu toate acestea, în funcție de muguri și dacă sunt strânși sau se deschid, există două instrucțiuni diferite. Când bujorii sunt bine închiși, de obicei au câteva zile de hidratare înainte de a începe să înflorească. Veți dori ca mugurii să se slăbească ușor, așa că păstrarea la temperatura camerei este bună pentru a încuraja deschiderea în această etapă – temperaturile reci încetinesc sau opresc procesul de înflorire. Inspectați-vă bujorii în timp ce desfaceți tulpinile și alegeți opțiunea care vă descrie cel mai bine bujorii sub formă de muguri. Este posibil să aveți unele tulpini care au boboci închiși și altele care se crăpă; astfel, fiecare tulpină va necesita evaluare și îngrijire individuală a florilor pentru a-și atinge întregul potențial.

1. Pregătiți apa

Adunați recipiente pentru a ține florile în timp ce acestea se hidratează. Asigurați-vă că recipientele dumneavoastră sunt foarte curate, clătindu-le în prealabil cu apă caldă și apoi rece. Evitați gălețile care pot avea reziduuri de orice fel – acest lucru vă poate răni florile! Apoi, umpleți recipientele cu cel puțin 10 cm de apă proaspătă, rece. Vă recomandăm să folosiți hrana pentru flori în apă pentru a preveni și mai mult bacteriile și pentru a adăuga nutrienți tulpinilor.

Dacă aveți tulpini în diferite stadii de muguri, pregătiți două recipiente cu apă proaspătă, rece; unul pentru muguri în formă de minge de golf și unul pentru crăparea mugurilor (înflorește în 1-2 zile). Dacă de exemplu pregătiți bujorii pentru un aranjament de masă botez iar evenimentul tău are loc câteva zile, s-ar putea să preferi să ții mugurii care crapă în stare latentă pentru o altă zi, în timp ce bobocii se hidratează și se deschid.

2. Scoateți bujorii din ambalaj

Când bujorii sunt livrați în cutii, este important să desfaceți delicat florile, să tăiați tulpinile și să le introduceți în apă cât mai repede posibil. Deschideți ușor cutiile și îndepărtați orice ambalaj de protecție. Îndepărtați tulpinile de frunzele care s-ar afla sub linia apei și ar putea cauza acumularea de frunze putrezite și bacterii. Orice frunziș sub linia de plutire poate provoca formarea de bacterii, scurtând durata de viață a florilor tale. Îndepărtați-l cu foarfece sau foarfece pentru flori ascuțite și curate.

3. Tăiați tulpinile și hidratați

Priviți pe rând fiecare tulpină și determinați stadiul mugurilor. Tăiați circa 5 cm din tulpină sub jet de apă. Puneți tulpinile cu bobocii nedeschiși într-o găleată și tulpinile mugurii care se crăpă împreună într-o altă găleată; acest lucru vă permite să oferiți apă și temperatura camerei optime pentru etapa de înflorire. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu în fiecare găleată pentru numărul de tulpini pe care le veți depozita – nu doriți să vă supraaglomerați recipientele.

Ține minte că bujorii tăi vor răspunde îngrijirii tale. Adăugarea de apă mai caldă sau plasarea într-o cameră mai caldă va ajuta mugurii strânși să se deschidă mai repede, dar trebuie să fiți întotdeauna blând și treptat. Nu expuneți niciodată bujorii în nicio etapă de înflorire la temperaturi extreme. Atenția pe care o acordați este cea care hrănește cea mai deplină înflorire a unui bujor!