Ați rămas vreodată încuiat pe ușa din față? Poate fi o situație stresantă, mai ales dacă nu aveți nicio idee despre cum să intrați înapoi. Din fericire, există câteva soluții comune pentru deblocari usi încuiate. Fie că v-ați încuiat singur afară sau ați pierdut cheile, este posibil să puteți intra din nou înăuntru fără a fi nevoie să apelați la un lăcătuș. Cu instrumentele și cunoștințele potrivite, puteți debloca cu ușurință o ușă de la intrare blocată. În acest articol, vom discuta despre cele mai comune soluții pentru deblocarea unei uși blocate, inclusiv forțarea încuietorii, utilizarea unei chei cu cucui și utilizarea unui card de credit. Cu aceste soluții, este posibil să puteți intra din nou în casă și să evitați stresul și cheltuiala de a apela la un lăcătuș.

Introducere

Dacă vă treziți încuiat afară din casă, veți dori să acționați rapid. Lăcătușii pot percepe sute de dolari și s-ar putea să nu fie disponibili în zona dumneavoastră. Înainte de a apela la un lăcătuș, încercați să folosiți una dintre aceste soluții comune pentru deblocarea unei uși blocate.

Dacă sunteți încuiat afară din casă, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă păstrați calmul. Este important să vă amintiți că există întotdeauna mai multe modalități de a rezolva o problemă. Uneori poate părea că există o singură soluție, dar adevărul este că există mai multe moduri diferite de a debloca o ușă. Este posibil să trebuiască să încercați câteva lucruri diferite înainte de a găsi soluția care funcționează cel mai bine pentru situația dumneavoastră.

Spargerea încuietorii

Dacă v-ați pierdut cheile sau pur și simplu nu le găsiți, dar aveți la dumneavoastră cheia care credeți că va debloca ușa, puteți lua în considerare posibilitatea de a sparge încuietoarea. Este posibil să puteți scoate vechea încuietoare și să o înlocuiți cu una nouă. Aceasta este o soluție permanentă, așa că asigurați-vă că aveți mecanismul de închidere la locul potrivit.

Dacă doriți să spargeți încuietoarea, veți avea nevoie de un ciocan și o daltă. Poți folosi ciocanul pentru a bate știfturile înapoi în interiorul ușii. Apoi folosiți dalta pentru a rupe știfturile în bucăți. După aceea, puteți scoate vechea încuietoare și pune una nouă.

Folosind o cheie cu cucui

Dacă încuietoarea dvs. a fost resetată și nu aveți cheia originală, este posibil să puteți folosi o cheie cu cucui. Această cheie va declanșa știfturile din interiorul încuietorii, dar într-un mod diferit de cel în care ar fi făcut-o cheia originală. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă nu aveți cheia originală, este posibil să puteți deschide ușa și să resetați încuietoarea. Dacă faceți acest lucru, asigurați-vă că ați resetat corect încuietoarea. Dacă nu o faceți, riscați să rămâneți din nou blocat afară.

Atunci când folosiți o cheie cu cucui, ar trebui să puneți o nouă încuietoare în câteva zile. Nu doriți să tot resetați încuietorile, deoarece nu este o metodă sigură. Dacă o tot resetați, este posibil ca cineva să își dea seama cum să o reseteze. După ce ați resetat încuietoarea, asigurați-vă că păstrați cheia de blocare la dumneavoastră. Este o idee bună să o ascundeți undeva în afara casei.

Utilizarea unui card de credit

Dacă v-ați pierdut cheile, dar aveți la dumneavoastră cheia care credeți că va debloca ușa, ați putea încerca să folosiți un card de credit. Aceasta este o modalitate rapidă și ușoară de a intra în locuința dumneavoastră. Asigură-te doar că folosești un card pe care nu te deranjează să-l strici.

Mai întâi, deschideți ușa ușor cu o șurubelniță cu cap plat. Apoi, glisați un card de credit între ușă și cadru. După aceea, împingeți ușa cu ajutorul cardului pentru a o deschide. Aceasta este o metodă rapidă și ușoară, dar poate deteriora cadrul ușii și încuietoarea. Dacă nu doriți să deteriorați ușa, încercați o altă metodă.

Alternative la deblocarea ușii

Dacă sunteți blocat în afara casei, poate doriți să încercați una dintre următoarele soluții înainte de a încerca să deblocați ușa. Asigurați-vă că le încercați înainte de a face un efort mare pentru a debloca ușa.

Verificați dacă o fereastră este deschisă. Este posibil să fi lăsat o fereastră deschisă și să vă fi blocat pur și simplu afară. Dacă nu vă puteți vedea cheia în interiorul casei, încercați să deschideți o fereastră. Este posibil să puteți intra pe fereastră.

Dacă sunteți blocat afară și cheia nu se află în interiorul casei, încercați la casa de alături. Sunt șanse ca cineva din apropiere să aibă o cheie de rezervă.

Dacă v-ați pierdut cheile la vecinii de alături, puteți încerca să bateți la ușa lor. Spuneți-le că v-ați pierdut cheile. Sunt șanse ca ei să fie bucuroși să vă ajute.

Concluzie

Pierderea cheilor sau faptul că ați rămas încuiat afară din casă poate fi o situație stresantă. Deși poate fi înfricoșător, nu trebuie să fie un dezastru. Există mai multe soluții diferite pentru a debloca o ușă încuiată, inclusiv spargerea încuietorii, folosirea unei chei cu cucui și folosirea unui card de credit. Cu aceste soluții, este posibil să vă puteți întoarce în casă rapid și ușor.