Cine spune că moda și stilul sunt legate doar de o anumită profesie? Ei bine, deschide-ți mintea și gândește din nou! Chiar dacă te afli în domeniul medical, moda vorbește mai tare decât hainele uzate obișnuite și stilul oldie. Asistentele își petrec cea mai mare parte a timpului purtând costume medicale. De fapt, chiar încep și sfârșesc ziua cu acestea. Asistentele îmbrățișează realitatea că sunt prinse într-o profesie în care au foarte puțin timp să se bucure de opțiunile mai frumoase ale vieții, cum ar fi moda.

Crezi că ai tot ce ai nevoie pentru o ținută de asistentă medicală ? Iată mai multe sfaturi despre cum să arăti bine în costumele medicale în fiecare zi și să experimentezi puțin din culoarea și moda care lipsesc din viața ta.

1. Alege costumul medical care se potrivește tipului tău de corp

Nu-ți face griji dacă ești slabă sau mai plinuță. Evită să porți pantaloni largi dacă ai greutate pe șolduri. Și dacă ești tipul subțire de asistentă, va fi bine să porți costume medicale mai lărguțe pentru a adăuga un pic de volum corpului tău. Aceste idei te vor asigura că, indiferent de tipul tău de corp, vei arăta minunat în costum medical cu elastic.

2. Alege costumul medical în dimensiunile potrivite

Unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare este alegerea mărimii potrivite a costumului medical și, totuși, este adesea trecut cu vederea. Când cumperi uniforme medicale elastice, alege dimensiunea potrivită pentru o potrivire bună și confortabilă. Când porți costumele potrivite, te vei simți mai confortabil și mai încrezătoare.

3. Alege culori potrivite

Ia în considerare tenta potrivită de culoare care se potrivește tonului pielii tale. Pentru a afla dacă o culoare se potrivește tenului tău sau nu, ține costumul medical aproape de față. Dacă culoarea de costum conferă feței tale un ton cald, atunci culoarea este potrivită pentru tine. Dacă chipul tău pare desenat, palid sau obosit lângă culoarea costumului, atunci culoarea nu este cea mai potrivită pentru tine. Ideea este să alegi culori care să îți lumineze chipul.

4. Alege costume medicale imprimate

Deși majoritatea costumelor medicale sunt la set, cumpără mai multe seturi cu imprimeuri și culori îndrăznețe și apoi potrivește-le separat. Purtarea unui look nou în fiecare zi poate adăuga emoție și îți începi ziua și frumos.

5. Dă o notă personală costumului medical

Chiar dacă îți cumperi costumele medicale online, nu există niciun motiv pentru care nu poți să-ți pui propriul timbru unic. Deși această idee poate părea familiară pentru unele instituții, încearcă să îți brodezi numele în partea de sus, pentru un aspect foarte unic. Poți alege, de asemenea, să pui porecla sau inițialele brodate pe o parte a mânecii într-o culoare alternativă. Doar asigură-te că ideea pe care o încerci să o iei în considerare, nu contravine regulilor specifice instituției.

6. Folosește accesorii minime

Asistentele de sex feminin pot folosi bijuterii pentru a-și accesoriza costumele medicale. Poartă o pereche delicată de cercei, o piesă simplă și un colier și așa mai departe. Bijuteriile tale ar trebui să scoată în evidență culorile costumului tău. Mergi mai departe și poartă curele subțiri pentru a arăta un aspect de clepsidră.

7. Poartă costumul medical având atitudinea potrivită

În cele din urmă, oricât de plăcut este costumul tău, purtarea acestuia cu atitudinea potrivită este întotdeauna un lucru obligatoriu. O atitudine pozitivă te ajută să faci față mai ușor stresului la locul de muncă. Mai mult decât atât, a fi încrezător în tine însăți va aduce, de asemenea, modificări constructive în meseria ta, te va face mai fericită, mai luminoasă și mai de succes.