Procesul de interviu la o firmă de recrutare începe de obicei cu un apel telefonic inițial de la recrutor. În timpul acestui apel telefonic, recrutorul vă va adresa întrebări despre abilitățile, experiența și calificările dvs. pentru a determina dacă sunteți potrivit pentru job. După această conversație inițială, recrutorul poate programa un interviu în persoană sau online și poate solicita documente sau informații suplimentare.

La interviul personal, recrutorii pun de obicei întrebări mai cuprinzătoare pentru a înțelege mai bine trecutul și interesele tale. Intervievatorul poate oferi, de asemenea, o perspectivă asupra a ceea ce caută clientul său în ceea ce privește calificările și așteptările. Ei ar putea discuta, de asemenea, potențialii pași următori, cum ar fi programarea de interviuri suplimentare cu clientul lor sau oferirea de feedback cu privire la candidatura dvs. după ce au analizat materialele relevante.

Odată ce firma de recrutare a terminat de intervievat candidații, aceștia pot oferi feedback sau îndrumări despre cum să vă îmbunătățiți șansele de a fi angajat de compania client. Aceasta ar putea include sfaturi despre cum să optimizați CV-urile și scrisorile de intenție sau sfaturi despre cum să vă pregătiți cel mai bine pentru interviurile viitoare cu alți angajatori din rețeaua lor.

Pregătire

Înainte de un interviu de angajare, este important să aduni materialele necesare pentru a te prezenta în cea mai bună lumină. Aceasta include elemente precum copii ale CV-ului, referințe și orice alte documente pertinente. De asemenea, poate fi util să aduceți un portofoliu cu mostre de lucru care vă demonstrează abilitățile și experiența. În plus, ar trebui să aveți câteva întrebări pregătite pentru a le adresa angajatorului despre rolul, cultura companiei și orice alte informații care vă vor ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză. În cele din urmă, este înțelept să aduci cu tine un bloc de note și un stilou, astfel încât să poți lua notițe în timpul interviului pentru referințe viitoare. Fiind bine pregătit cu aceste materiale, vă va asigura că puteți profita la maximum de interviul dvs. de angajare.

Pre-interviu

Când vă pregătiți pentru un interviu, cercetarea companiei este esențială. Această cercetare ar trebui făcută înainte de interviu pentru a vă asigura că aveți o bună înțelegere a muncii pe care o desfășoară și a modului în care abilitățile dumneavoastră se potrivesc în domeniul lor.

Începeți prin a căuta site-urile web ale companiei și citiți cât de mult puteți despre misiunea, valorile și serviciile oferite. Apoi, luați notă de orice știri recente sau comunicate de presă legate de succesul companiei. De asemenea, este important să acordați atenție oricăror recenzii sau evaluări ale clienților care sunt disponibile online.

În timpul interviului

În timpul interviului, este important să arătați că sunteți implicat în acest proces. Încercați să mențineți contactul vizual și să rămâneți atent pe toată durata întâlnirii. Puneți întrebări specifice postului și companiei – acest lucru vă va demonstra interesul pentru rol și îndatoririle acestuia. În plus, împărtășiți exemple de experiențe anterioare care pot avea legătură cu postul sau organizația. A pune întrebări serioase despre modul în care ați putea contribui la creșterea moralului în cadrul unei echipe sau a contribui pozitiv ca angajat la afacerea lor poate, de asemenea, să arate implicare. În cele din urmă, asigurați-vă că îi mulțumiți intervievatorului pentru timpul acordat ulterior – acest mic gest va arăta în mare măsură că sunteți recunoscător pentru că ați fost luat în considerare pentru poziție!

Pune și răspunde la întrebări

A pune întrebări în timpul unui interviu de angajare este o parte importantă a procesului. Intervievatorul poate pune întrebări despre calificările, experiența și abilitățile candidatului. De asemenea, se pot întreba despre aspirațiile lor de carieră, așteptările salariale și alte informații relevante. Răspunsul la aceste întrebări cu acuratețe și onestitate va ajuta la demonstrarea faptului că candidatul este potrivit pentru rolul pentru care este intervievat. De asemenea, este important să vă amintiți să rămâneți concentrat asupra modului în care abilitățile și abilitățile dumneavoastră se potrivesc cu cerințele postului atunci când răspundeți la aceste tipuri de întrebări. În plus, este benefic să oferiți exemple despre modul în care ați utilizat cu succes anumite abilități în posturi anterioare atunci când oferiți răspunsuri.

În concluzie, înțelegerea modului în care funcționează un interviu de angajare la o agentie recrutare Bucuresti, de exemplu, este cheia succesului. Este important să fii pregătit și să ai atitudinea potrivită în timpul procesului. Arătați-vă entuziasmul în timpul întâlnirii, extinderea abilităților și adresarea întrebărilor semnificative sunt toate modalități excelente de a lăsa o impresie de durată recrutorului.