Dacă tocmai ați început o afacere și căutați o firmă de contabilitate, probabil că vă simțiți copleșit. Există multe firme de contabilitate, fiecare dintre ele oferind propriile servicii. Poate fi greu să știți care este cea potrivită pentru compania dumneavoastră. Iată cum să găsești o firmă de contabilitate atunci când tocmai ai început o afacere:

Pregătiți în prealabil o listă de întrebări

  • Pregătiți în prealabil o listă de întrebări.
  • Atunci când vă întâlniți pentru prima dată cu un contabil, sunt multe de discutat. Veți dori să vă asigurați că sunteți pregătit pentru întâlnire, având pregătită o listă de întrebări. Dacă nu aveți întrebări specifice, poate fi util să creați o schiță bazată pe obiectivele afacerii dumneavoastră, astfel încât să vă asigurați că veți acoperi fiecare aspect necesar în timpul consultării inițiale, fără a pierde timpul trecând în revistă lucruri care nu sunt relevante pentru situația și nevoile dumneavoastră actuale în acest moment.
  • Include: De cât timp este compania în afaceri? Care este experiența lor de lucru cu întreprinderi mici ca a dumneavoastră? Vă pot oferi referințe de la clienți anteriori? Cât costă să lucrați cu ei? Oferă servicii precum cel de consultant fiscal?

Discutați cu alți proprietari de afaceri despre cine se ocupă de impozitele lor

Atunci când abia începi o afacere, poate fi dificil să știi cu cine să vorbești despre serviciile de care ai nevoie. De asemenea, poate fi dificil să știi unde să te duci pentru aceste servicii.

Cel mai bun mod de a găsi o firmă de contabilitate care să se potrivească nevoilor dumneavoastră este să discutați cu alți proprietari de afaceri. Aceștia vă pot povesti despre experiențele lor și despre contabilii pe care îi folosesc acum (sau pe care i-au folosit în trecut). Este posibil să doriți chiar să le cereți recomandări pentru anumite tipuri de contabili, cum ar fi specialiști în pregătirea taxelor pentru întreprinderile mici sau servicii de contabilitate

Pregătiți toate înregistrările

Veți avea nevoie de o mulțime de documente pentru a vă asigura că contabilul dvs. are toate informațiile de care are nevoie pentru a-și face treaba. Ca atare, este important să începeți să țineți evidența tuturor înregistrărilor dvs. cât mai curând posibil.

Faceți-vă temele și asigurați-vă că aveți toate documentele necesare. Asigurați-vă că aveți înregistrările corecte de care va avea nevoie contabilul dumneavoastră; dacă nu, este timpul să începeți să le strângeți acum. Cu cât îi puteți furniza mai multe informații în avans, cu atât mai bine pregătit va fi el sau ea atunci când va începe să lucreze la declarația dumneavoastră.

Fiecare afacere are nevoie de un contabil

Nu poți conduce o afacere fără un contabil. Contabilii sunt persoanele care se asigură că afacerea dvs. este organizată și bine structurată din punct de vedere financiar. Aceștia vă vor ajuta cu impozitele, salariile și situațiile financiare.

Contabilii vă pot ajuta, de asemenea, cu planificarea financiară. Aceasta include gestionarea fluxului de numerar și întocmirea bugetului, precum și preocupări legate de impozite, cum ar fi modul de gestionare a cheltuielilor de afaceri sau deducerile din impozitul pe venit pentru primele de asigurare de sănătate ale angajaților.

Un contabil vă poate sfătui, de asemenea, cu privire la câți bani să puneți deoparte pentru cheltuielile viitoare preconizate, cum ar fi achizițiile de echipamente, angajarea de angajați sau extinderea noului birou.

În cele din urmă, contabilul dumneavoastră este un partener de afaceri și trebuie tratat ca atare. Dacă aveți o relație corectă cu contabilul dumneavoastră, atunci lucrurile vor merge ușor și fără probleme pentru dumneavoastră. Așadar, asigurați-vă că, atunci când căutați o firmă de contabilitate, găsiți pe cineva care va lucra bine cu compania dumneavoastră!