Lumina caldă, numită și lumină galbenă, este o alegere populară pentru mulți oameni. Lumina caldă creează o atmosferă confortabilă și primitoare și poate contribui la crearea unei ambianțe romantice.
Dar nu toate spațiile sunt potrivite pentru lumina caldă. Dacă intenționați să instalați o lampă nouă sau să schimbați becul lămpii existente, este important să alegeți tipul de bec potrivit pentru spațiul respectiv. Lumina caldă este cel mai bine utilizată în spațiile care au multă lumină naturală. De asemenea, o puteți folosi în spații închise, dar va trebui să adăugați câteva surse de iluminat suplimentare pentru a lumina spațiul.
Puteți folosi lumina caldă în bucătărie, deoarece poate fi utilă atunci când doriți să creați o atmosferă confortabilă. De asemenea, este bună pentru camerele de zi, sufragerii și dormitoare, la anumite tipuri de lustre aplicate, deoarece ajută ca aceste zone să pară mai primitoare și mai relaxante.
Lumina caldă poate face ca un spațiu să pară mai mic decât este în realitate, emițând o strălucire mai puternică decât cea a luminii reci. Acest lucru face ca lumina caldă să fie ideală pentru încăperile mici cu tavane înalte, cum ar fi foaierele sau camerele de zi, unde doriți să faceți ca încăperea să pară mai mare decât este în realitate.
Principalul dezavantaj al iluminatului cald este că poate provoca uneori oboseală a ochilor dacă este folosit în exces sau dacă se folosesc corpuri de iluminat prost concepute pentru a crea acest efect (de exemplu, folosind lumini albe sau becuri cu LED).
Iluminatul cu lumină rece este alegerea perfectă pentru o varietate de spații diferite
O utilizare obișnuită este în magazinele de vânzare cu amănuntul, unde poate crea o atmosferă plăcută fără a fi prea luminoasă sau dură. De asemenea, este util în birouri, deoarece poate ajuta la reducerea oboselii ochilor și îi face pe angajați să se simtă mai fericiți atunci când lucrează.
Iluminatul cu lumină rece are și multe alte aplicații: poate fi folosit în restaurante și hoteluri, galerii de artă, muzee și alte spații publice, case și apartamente rezidențiale, oriunde este nevoie de un sistem de iluminat atractiv, fără a folosi prea multă energie sau a crea căldură sau strălucire excesivă. Acest tip de lumină care nu produce căldură. Acest lucru îl face ideal pentru spațiile în care trebuie să protejați echipamentele sensibile de supraîncălzire, cum ar fi centrele de date și sălile de servere, sau oriunde nu puteți avea niciun risc de incendiu sau deteriorare.
Luminile cu lumină rece sunt, de asemenea, utilizate în zone în care căldura este o problemă, cum ar fi în automobile și alte vehicule, unde ar putea provoca disconfort sau chiar daune. De asemenea, sunt foarte utile pentru persoanele sensibile la lumină, care pot ajuta la prevenirea durerilor de cap sau a migrenelor cauzate de expunerea la lumini puternice.
Becurile cu lumină rece folosesc mai puțină energie decât alte tipuri de becuri și durează și mai mult! Acest lucru înseamnă că veți putea economisi bani la factura lunară de electricitate, reducând în același timp amprenta de carbon atunci când folosiți becuri reci în locul becurilor tradiționale cu incandescență.
Spre deosebire de lămpile cu halogen, care folosesc un curent electric pentru a încălzi un filament metalic până când acesta luminează, becurile cu lumină rece folosesc electricitatea pentru a menține un filament metalic rece. Acest lucru permite filamentului să strălucească fără a se încălzi suficient de tare pentru a se arde.