Serviciile de cloud public sunt o modalitate excelentă de a vă desfășura activitatea. Acestea vă oferă flexibilitatea și scalabilitatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta, cu siguranța de a ști că datele dvs. sunt în siguranță. Dar este esențial să găsiți echilibrul între securitate și performanță.

Imaginați-vă o situație în care încercați să lucrați pe laptopul dumneavoastră de acasă, dar acesta se blochează și se blochează în permanență. În această situație, ați putea dori să vă întoarceți la un vechi PC de la birou, dar nu aveți cum să îl accesați, deoarece nu este conectat la internet. Dacă ar exista o modalitate de a accesa această mașină prin intermediul internetului!

Aici intervin serviciile de cloud public: acestea oferă întreprinderilor acces la tot felul de resurse hardware fără a fi nevoite să-și facă singure griji cu privire la întreținerea acestora. Acest lucru înseamnă că, atâta timp cât au acces la internet, pot utiliza aceste resurse ca și cum ar fi chiar alături.

Atunci când luați în considerare trecerea la serviciile de cloud public, trebuie să vă asigurați că organizația dumneavoastră poate menține echilibrul necesar între securitate și performanță.

Cum se realizează mutarea aplicațiilor și a volumelor de lucru în cloud public?

Mutarea aplicațiilor și a sarcinilor de lucru în cloud-ul public poate fi o sarcină care trebuie cântărită inainte. Trebuie să luați în considerare toți factorii care vor afecta mutarea companiei dumneavoastră, inclusiv costurile și securitatea.

Cel mai mare avantaj al mutării sarcinilor de lucru în cloudul public este reducerea costurilor. Prin mutarea datelor dvs. într-o facilitate terță parte, nu mai trebuie să plătiți pentru întreținerea hardware-ului sau pentru spațiul de stocare. În loc să aveți la dispoziție un întreg centru de date, aveți la dispoziție doar ceea ce aveți nevoie – și plătiți pentru această utilizare pe măsură ce are loc.

Securitatea este o altă preocupare uriașă în cazul oricărei mutări, mai ales atunci când este vorba de date sensibile stocate pe serverele unei alte companii. Atunci când treceți de la serverele locale la un furnizor cloud public, trebuie să vă asigurați că datele dvs. sunt în siguranță în orice moment în timpul transportului și depozitării.

Alegerea unui furnizor de cloud

Există zeci de opțiuni de cloud public disponibile, iar altele apar în fiecare zi. Veți dori să găsiți unul care să vă satisfacă toate nevoile și care să aibă o bună reputație în ceea ce privește securitatea și fiabilitatea. Odată ce ați găsit furnizorul potrivit, puteți începe să vă gândiți la cea mai bună modalitate de a vă muta aplicațiile și sarcinile de lucru.

Următorul pas este să vă asigurați că totul este configurat corespunzător la ambele capete: atât în centrul de date al companiei dumneavoastră, cât și în mediul cloud public. Acest lucru va necesita o planificare din timp, astfel încât nimic să nu se strice atunci când fișierele sunt mutate sau când utilizatorii își încearcă noile fluxuri de lucru online – nu vreți să aveți surprize!

În cele din urmă, odată ce totul este configurat corespunzător și gata de plecare, este timpul să mutați totul!

Cum găsiți furnizorul de cloud public perfect pentru nevoile dvs.

Există atât de multe opțiuni disponibile, iar fiecare dintre ele promite să fie cea mai potrivită pentru afacerea dvs. Dar care dintre ele este cea mai potrivită pentru dumneavoastră?

  1. Începeți prin a analiza ce tip de sarcini de lucru aveți nevoie să rulați. Aveți nevoie de ceva care să fie foarte scalabil? Afacerea dvs. are nevoie de mult spațiu de stocare? Sau vreți doar ceva care să fie ieftin?
  2. În continuare, stabiliți ce fel de cerințe de securitate sunt necesare pentru datele dvs. Veți dori un furnizor care să ofere sisteme puternice de criptare și autentificare, astfel încât datele dvs. să fie mereu în siguranță.
  3. În cele din urmă, luați în considerare cât de mult control doriți asupra infrastructurii în sine. Unii furnizori oferă mai multă flexibilitate decât alții în ceea ce privește gradul de personalizare pe lângă oferta lor de bază.