Crearea unui spațiu în aer liber primitor poate fi o modalitate excelentă de a vă relaxa. Cu iluminarea potrivită, vă puteți transforma spațiul exterior în ceva cu adevărat special. Iluminarea zonei exterioare vă va ajuta să profitați la maximum de acest spațiu. De la iluminarea aleilor și a scărilor până la evidențierea caracteristicilor arhitecturale ale casei, există multe modalități de a crea atmosferă și de a aduce viață curții tale.

Lumini exterioare, optiuni, amplasare

Când vine vorba de alegerea iluminatului exterior pentru casa dvs., există câteva opțiuni de luat în considerare. Luminile care sunt fixate pe pereți sau stâlpi, precum proiectoarele, pot oferi o sursă puternică de iluminare și pot servi ca un factor de descurajare a intrușilor. Luminile cu senzor de mișcare care se sting atunci când detectează mișcare pot fi, de asemenea, utile pentru asigurarea securității. Luminile cu energie solară devin din ce în ce mai populare datorită consumului redus de energie – ceea ce le face o alegere ideală pentru persoanele care doresc să-și reducă amprenta de carbon.

Amplasarea iluminatului de exterior este, de asemenea, importantă pentru a profita la maximum de acesta. Luminile ar trebui plasate strategic în jurul perimetrului proprietății dvs., astfel încât toate zonele să fie iluminate adecvat, fără a crea prea multă strălucire sau luminozitate care ar putea deranja vecinii. Luați în considerare unde pot apărea umbre, astfel încât să puteți plasa luminile în consecință și să asigurați o acoperire maximă fără a provoca nicio perturbare.

Iluminarea aleilor

Iluminatul aleilor este un aspect important al securității și siguranței casei. Aleile iluminate corespunzător pot descuraja criminalitatea și pot face din zonă un loc mai sigur. Pentru a profita la maximum de aceste spații, luați în considerare lampi de exterior cu detectoarele de mișcare, lămpi cu LED-uri și solare. Detectoarele de mișcare se vor declanșa atunci când cineva intră pe alee și aprind luminile automat. Luminile LED sunt eficiente din punct de vedere energetic și rentabile, de asemenea, durează mai mult decât becurile tradiționale, așa că nu va trebui să le înlocuiți la fel de des. Luminile cu energie solară sunt mai scumpe, dar oferă o opțiune verde care nu necesită energie electrică de la rețea. Acestea funcționează în timpul zilei prin colectarea luminii de la soare, ceea ce înseamnă că vor fi întotdeauna încărcate noaptea când aveți nevoie de ele!

Iluminarea scărilor

Pentru a vă asigura că iluminarea scărilor dvs. este eficientă, este important să alegeți tipul potrivit de corpuri de iluminat, precum și amplasarea corectă pentru corpuri de iluminat.

Atunci când alegeți un corp de iluminat pentru iluminatul scărilor, trebuie să luați în considerare mai mulți factori. Luminile LED sunt eficiente din punct de vedere energetic și de lungă durată, făcându-le ideale pentru utilizare în exterior. În plus, ar trebui să vă uitați la dimensiunea dispozitivului și luminozitatea acestuia, corpurile de iluminat mai mici, cu setări de luminozitate reglabile, pot fi cele mai bune pentru a vă oferi control asupra cantității de lumină pentru trepte. În cele din urmă, merită să luați în considerare senzorii de mișcare care se pot porni atunci când cineva se apropie sau urcă pe scări.

Odata ce ați ales un corp de iluminat potrivit, acesta trebuie amplasat corect pentru a-i maximiza eficacitatea. În general, plasarea luminilor la fiecare treaptă va oferi vizibilitate maximă, păstrând totuși un nivel ambiental plăcut de iluminare în spațiul dvs. exterior – în funcție de nevoile dvs., aceasta ar putea însemna una sau două lumini pe treaptă sau de-a lungul balustradelor. Alternativ, dacă există mai puține trepte, corpurile de iluminat mai mari, cum ar fi proiectoarele, pot funcționa mai bine pentru a oferi suficientă iluminare în toate zonele scărilor fără a avea prea multe corpuri individuale instalate.

Iluminare ambientală

Folosind iluminarea ambientală, puteți crea o atmosferă caldă și primitoare, care va face ca zona dvs. exterioară să arate mai primitoare și confortabilă. Dacă sunteți în căutarea unei modalități ușoare, dar eficiente, de a vă ilumina curtea sau curtea din spate, luați în considerare utilizarea luminilor ambientale, cum ar fi ghirlandele cu becuri, care pot fi cu LED și alimentate cu energie solară. Luminile LED alimentate cu energie solară oferă eficiență energetică și portabilitate, deoarece nu necesită electricitate – doar lumina soarelui – pentru a le alimenta. Aceste tipuri de lumini sunt perfecte pentru a adăuga un plus de culoare și textură în timpul petrecerilor sau a cinelor romantice!

În concluzie, cea mai bună modalitate de a vă lumina spațiul exterior este să utilizați o combinație de diferite tehnici de iluminare. Nu uitați să selectați corpuri de iluminat care se potrivesc cu tema casei și grădinii dvs. și luați în considerare luminile LED eficiente din punct de vedere energetic pentru economii maxime.