Backlink-urile sunt acele linkuri pe care o pagină web le oferă alte pagini web. Backlink-urile sunt cruciale deoarece Google le consideră un vot de încredere care este acordat website-ului spre care face retrimiterea.

Numărul de backlink-uri pot influența în mod considerabil poziția unui website pe motoarele de căutare iar asta va crește și numărul de vizitatori.

Care este structura unui backlink?

Un backlink are o structură specială. Acesta are un rol dublu, mai exact utilizatorul înțelege contrextul iar Google îți va indexa website-ul. Cel mai important element al unui backlink este pagina web către care acesta face trimiterea și textul ancoră care este asociat acele pagini.

De ce sunt backlinkurile atât de importante

Backlink-urile sunt atât de importante deoarece reprezintă un factor de clasare foarte important pe motoarele de căutare. Motorul de căutare vede acel backlink ca o recomandare sau ca un vot de încredere pe care pagina o dă celeilalte.

Prin acel vot de încredere, o pagină web transferă din autoritatea ei către cealaltă pagină. Este necesar să te asiguri că vei primi backlinkuri de calitate și relevante.

Câte tipuri de backlinkuri există?

Dacă vei apela la o promovare Seo București vei primi toate informațiile de care ai nevoie despre backlinkuri. Există trei tipuri de backlinkuri către care trebuie să îți îndrepți atenția și care îți vor oferi cele mai bune rezultate.

Backlink-uri organice

Acest tip de backlink nu are nevoie de nicio acțiune din partea ta. Dacă un anumit website cu care nu ai avut nicio interacțiune trimite către website-ul tău un link atunci acesta este un backlink organic.

Ca să poți avea parte de backlink-uri organice atunci trebuie să produci conținut de cea mai bună calitate iar publicarea acestora se poate realiza pe orice tip de blog.

Backlink-uri manual

Aceste tipuri de backlink-uri se pot realiza prin intermediul unui “ guest blog” pe alt site. Este cea mai bună oportunitate prin care îți poți menționa pagina web prin intermediul unui link. Bineînțeles că ai nevoie de permisiunea proprietarului pentru a face asta.

Link-building

Backlink-urile care sunt realizate prin strategia link-building au un conținut creat în mod corect și vor fi postate pe website-uri care au un page rank mare.

Articolele postate trebuia să aibă o dimensiune de până la 800 sau 1000 de cuvinte unice.

Cum poți avea siguranța că obții un backlink calitativ

Dacă îți dorești să ai parte de un backlink calitativ trebuie să ai în vedere mai multe criterii. În cele menționate mai jos vei găsi mai multe informații despre cum poți identifica mai ușor backlink-urile de calitate.

  • Autoritatea domeniului
  • Audiența acestuia
  • Notorietatea acestuia
  • Traficul generat
  • Contextul dar și relevanța acestuia în raport cu website-ul tău

Când ai nevoie de backlink-uri

Din punct de vedere SEO, backlink-urile sunt o confirmare a popularității și a credibilității website-ului tău. Cu cât vei avea parte de backlink-uri de calitate cu atât vei obține o poziție mai bună pe motoarele de căutare.

Backlink-urile trebuie să prezinte încredere pentru că tu la rândul tău să ai parte de cele mai bune rezultate. Acestea nu trebuie să fie plătite și trebuie să fie create în timp. Mai mult de atât, trebuie să provină din surse care publică conținut de calitate.

Nu trebuie să reduci calitatea backlink-urilor, din contră, trebuie să te asiguri că website-ul tău are parte de ele.

O agenție SEO te poate ajuta în obținerea unor backlink-uri de calitate

O agenție SEO va știi întotdeauna ce este de făcut pentru a avea parte de cele mai sigure backlink-uri. Cu ajutorul unei echipe de profesioniști vei reuși să ai parte de cele mai bune rezultate și de o creștere organică pe motoarele de căutare. Este foarte important să înțelegi încă de la început care este rolul backlink-urilor astfel încât să le acorzi meritul cuvenit.

Poți obține succesul mult dorit dacă îți vei construi website-ul cu atenție și dacă vei pune preț pe promovare.