Este timpul să arătați lumii cum arată o seară romantică și nu vreți să ratați această ocazie. Deși poate părea o sarcină descurajantă, noi vă susținem. Am alcătuit o listă de sfaturi și trucuri care te vor ajuta să petreci o seară de neuitat cu iubita ta în compania unui vin bun și a unui quiche.

  1. Nu vă fie teamă să fiți creativi atunci când preparați quiche-ul. Poți adăuga orice ingrediente dorești, atâta timp cât acestea se potrivesc bine împreună! Vei vedea că această rețetă este foarte versatilă: aproape orice combinație sună bine!
  2. Alegeți un vin de înaltă calitate pentru această masă; dacă aveți de gând să vă răsfățați cu un singur lucru, să fie acesta! Calitatea vinului va determina cât de multă distracție veți avea în timpul serii, așa că alegeți cu înțelepciune (și nu uitați să împărțiți!).
  3. Nu uitați de desert! Deși nu este nevoie să faci ceva prea elaborat aici – o simplă felie de tort sau plăcintă va fi suficientă – ar trebui să fie totuși suficient de delicios pentru a impresiona chiar și cel mai pretențios gust.

Ți-am pregătit lista noastră de sfaturi pentru o cină simplă dar gustoasă. (Și nu vă faceți griji, vă vom spune și cum să alegeți quiche-ul potrivit!).

Ce fel de quiche să alegi pentru masa de seară

Există mai multe tipuri de quiche: dulce, sărat și cu ciuperci. Cel pe care îl vei alege va depinde de ce fel de atmosferă încerci să creezi – dacă prietena ta este mai degrabă adepta lucrurilor dulci, atunci optează pentru un quiche dulce pe bază de ciocolată sau fructe, altfel alege ceva sărat, cum ar fi ceapă sau spanac. Dacă te simți aventuros, atunci încearcă să faci una cu ciuperci – nu sunt doar delicioase, ci și foarte sănătoase! Asigură-te doar că le gătești mai întâi înainte de a le adăuga în amestecul de quiche, pentru a nu avea gust de crud atunci când o vei mânca mai târziu în viață!

Pentru ca această seară să fie de neuitat, gândiți-vă să alegeți de asemenea un quiche care să fie făcut din somon afumat, piper, sos de roșii și cremă de brânză.

Alege un vin potrivit pentru bugetul și gusturile tale

Dacă aveți un buget restrâns și/sau nu știți prea multe despre vinuri, încercați să căutați un vin care este etichetat ca fiind „ușor de băut” sau „bine rotunjit”. Aceste tipuri de vinuri sunt, în general, mai puțin costisitoare decât alte tipuri de vinuri și tot se vor potrivi bine cu majoritatea quiche-urilor.

În al doilea rând, decideți ce fel de quiche doriți să mâncați la cină. Există multe tipuri diferite de quiche: doar cu brânză; cu spanac, ciuperci și ceapă; cu broccoli; cu șuncă și roșii; cu șuncă și brânză; cu fructe de mare… lista poate continua! Fiecare are propriul profil de aromă unic, care va influența cât de bine se potrivește cu diferite tipuri de vin. Vă recomandăm să alegeți unul care are ingrediente care merg bine împreună – de exemplu, dacă pregătiți o quiche cu fructe de mare cu creveți, scoici și carne de crab, s-ar putea să nu fie o idee bună să o asociați cu un vin alb crocant, deoarece ambele sunt ingrediente sărate care pot face ca nivelul de aciditate al vinurilor să crească prea mult.