Este important să ai anvelope sigure pe mașină atunci când te pregătești de un drum lung, solicitant, care presupune rularea cu viteză mare. Bineînțeles că se impune să aveți controlul permanent asupra stării anvelopelor mașinii voastre, însă cu atât mai mult trebuie să vă asigurați că acestea nu prezintă un grad mare de uzură, au presiunea făcută corespunzător și sunt potrivite condițiilor meteo și de carosabil prezente în trafic, în timpul călătoriei pe care v-ați planificat-o.

Vadrexim ne recomanda sa fim atenti la anvelope , ele trebuie schimbate in general, cel putin o dată la  cinci ani, chiar daca nu sunt foarte uzate, însă în condițiile în care acestea au fost exploatate corect si dacă nu au suferit accidente pe parcursul timpului.

Acestea trebuie schimbate când veți observa că au imperfecțiuni, crapaturi, sunt fisurate, tăiate sau nu mai prezintă siguranță în exploatare datorită tocirii excesive. Nu faceți rabat de la calitate atunci când vine vremea să schimbați anvelopele mașinii: acestea trebuie să fie permanent în stare bună.

În privința mașinilor cu motoare puternice, roțile sunt pe măsură, fapt pentru care este bine ca în sezonul rece să urmăriți ofertele. Dimensiunile mai mari cum ar fi la anvelope iarnă 225 45 r17, oferta nu este la fel de mare ca pentru cele cu diametrul de 15 inch sau 16 inch, și de aceea este bine să căutăm din timp aceste pneuri.

Schimbați anvelopele de la un sezon la altul, dacă vine vreme rece alegeți anvelopele de iarnă, mult mai sigure atunci când obișnuiți să călătoriți mult pe trasee de munte, care sunt înzăpezite în sezonul rece, pe drumuri în condiții de iarnă.

Tocmai fiindcă au proprietăți care ajută la o frânare eficace pe carosabil umed, acoperit cu gheață sau polei, mâzgă sau zăpadă cauciucurile de iarnă se pretează până în primavară.

Legea din România prevede ca dată la care trebuie montate anvelopele de iarnă 1 noiembrie, însă este cert că din octombrie, toată lumea trebuie să se pregătească și să își echipeze mașina cu anvelope de iarnă, mai ales când știți că meteorologii anunță începutul precipitațiilor specifice iernii.

Află de aici mai multe apecte ce trebuie verificate pentru a ști când trebuie schimbate anvelopele de pe mașină. Este posibil să aflați și alte informații utile despre anvelope.