Aurul este unul dintre cele mai populare metale folosite în fabricarea bijuteriilor. A fost folosit de secole și este încă o alegere pentru mulți oameni și astăzi.

Există mai multe motive pentru care aurul este o alegere atât de populară pentru fabricarea bijuteriilor:

– Aurul este foarte maleabil, ceea ce înseamnă că poate fi modelat în orice formă. Acest lucru îl face ușor de lucrat și permite o mare varietate de modele și stiluri.

– Aurul nu se pătează și nu se oxidează, așa cum alte metale ar putea face în timp; acest lucru înseamnă că își va păstra strălucirea ani de zile dacă este îngrijit corespunzător.

– Culoarea aurului pur este galben strălucitor – acest lucru îl face să fie recunoscut instantaneu ca fiind valoros și strălucitor pe corpul purtătorului și un farmec special dat de raritatea sa.

Anul acesta, aurul revine pe podiumuri și pe străzi. Bijuteriile din aur au fost populare timp de secole, deoarece au fost considerate un semn de bogăție, prosperitate și statut înalt.

Cea mai populară culoare pentru bijuteriile din aur este aurul galben, care a fost folosit timp de secole pentru a simboliza bogăția, prosperitatea și statutul înalt – dar acum îl vedem folosit în culori spectaculoase, cum ar fi aur roz, aur portocaliu și chiar aur negru.

Acest tip de bijuterii poate fi purtat atât în fiecare zi, cât și la ocazii speciale, cum ar fi nunțile sau petrecerile. De asemenea, sunt ideale pentru colecționarii care doresc să adauge ceva unic la colecția lor.

Folosirea aurului a fost întotdeauna asociată cu luxul și eleganța

Încă din cele mai vechi timpuri, metalul a fost folosit ca simbol al bogăției și al puterii, fie că era sub formă de monede sau topit în bijuterii. În zilele noastre, aurul are un farmec reînnoit pentru valoarea sa estetică.

Popularitatea bijuteriilor din aur nu este surprinzătoare: este un metal prețios care poate fi purtat în fiecare zi, pentru orice ocazie și în orice moment. Nu se pătează ca argintul sau ca alte metale, așa că este ușor de întreținut și de îngrijit.

Pe lângă faptul că este popular printre femei, și bărbații adoră să poarte bijuterii din aur. Aceștia apreciază calitatea și valoarea acestui metal prețios; ei știu că îl pot purta fără teama de a-l deteriora sau de a-l pierde!

Cererea de bijuterii din aur a crescut în ultimii ani, ceea ce se datorează unei creșteri a popularității aurului colorat. Aurul este un metal prețios care a fost folosit de multe mii de ani. A fost întotdeauna popular pentru că poate fi prelucrat în forme și modele frumoase, dar a fost apreciat și pentru raritatea, rezistența și frumusețea sa.

Bijuterii unice în culori spectaculoase

Cu toate acestea, în ultimul secol sau cam așa ceva, a existat un declin al cererii de bijuterii din aur, deoarece alte materiale, cum ar fi argintul, au devenit mai populare. Această tendință a continuat până de curând, când a crescut numărul cererilor pentru versiuni colorate ale acestui material, precum și pentru cele simple. Motivul acestei creșteri? Se pare că oamenii nu mai vor doar bijuterii care să arate bine – vor să fie și unice! Popularitatea sa a crescut constant în ultimii ani și este considerat acum un material clasic pentru bijuterii, alături de argint și platină. Tendința a fost determinată de utilizarea aurului în culori spectaculoase, care au devenit din ce în ce mai populare ca inele de logodnă, verighete și alte tipuri de bijuterii.

Bijuteriile din aur pot fi realizate din aur pur sau dintr-un amestec care include și alte metale, cum ar fi cuprul sau argintul. Cu cât aurul este mai pur cu atât este mai scump decât varianta amestecată, dar este și mai durabil, deoarece nu se oxidează sau nu se pătează ușor.

Când vine vorba de fabricarea aurului negru pentru bijuterii, există o serie de aliaje care pot fi folosite. Cele mai comune aliaje includ paladiu, platină, rodiu și iridiu.

Paladiul este adesea amestecat cu alte metale precum argintul și aurul pentru a produce culoarea închisă pe care o vedem în bijuterii. Este, de asemenea, un material relativ ieftin care poate fi folosit în piese mai accesibile fără a le afecta valoarea.

Rodiul este un alt metal care este utilizat în mod obișnuit în aurul negru pentru bijuterii datorită rezistenței sale ridicate la coroziune și uzură. Este, de asemenea, foarte scump, așa că se găsește de obicei doar în produse foarte scumpe.